Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ

Η ιστορία του τσαγιού είναι συναρπαστική και προσφέρει μεγάλη εικόνα για την ιστορία του κόσμου μας.

Όταν το τσάι ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στην Κίνα, ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο κατακτώντας τη διψά του σχεδόν σε κάθε χώρα του πλανήτη.

Το τσάι είναι το πιο δημοφιλές αφέψημα στον κόσμο, καθώς και ένα από τα πιο υγιεινά. 

Εάν έχετε ποτέ αναρωτηθεί από πού προέρχεται το τσάι και πώς φτάσαμε στο σημείο ώστε να σερβίρεται σχεδόν σε κάθε γωνιά τού κόσμου ,φτιάξτε ένα φλιτζάνι τσάι και ανακαλύψτε την ιστορία των φύλλων τσαγιού μέσα στους αιώνες.

Ένας μύθος υποστηρίζει ότι η ανακάλυψη του τσαγιού συνέβη στο 2737 π.Χ. από τον αυτοκράτορα της Κίνας.

Για εκατοντάδες χρόνια, οι άνθρωποι έπιναν τσάι, λόγω των φυτικών φαρμακευτικών ιδιοτήτων του.

Μέχρι τη στιγμή της Δυτικής Δυναστείας Zhou το τσάι χρησιμοποιείται ως θρησκευτική προσφορά.

Κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Χαν (202 π.Χ. - 220 μ.Χ.),τα φυτά τσαγιού ήταν αρκετά περιορισμένα και μόνο δικαίωμα να πίνουν τσάι είχαν οι πλούσιοι , όχι μόνο για την υγεία τους, αλλά και για τη γεύση. 

Το Τσάι τελικά έφτασε στην Αγγλία κατά τη διάρκεια του 17ου αιώνα, όταν ο βασιλιάς Κάρολος Β παντρεύτηκε μια Πορτογαλίδα πριγκίπισσα, την Catherine Braganza. Η βασίλισσα έκανε το τσάι το ποτό των βασιλικών και σύντομα το τσάι έγινε δημοφιλές κατά την εισαγωγή του στη Βρετανία μέσω της Εταιρείας των Ανατολικών Ινδιών.

Το απογευματινό τσάι έγινε ένας κοινός τρόπος για την αριστοκρατική κοινωνία να πίνει τσάι.

Αν και το τσάι εισάγονταν τακτικά στη Βρετανία, οι φόροι ήταν πολύ υψηλοί.

Έτσι εμφανίστηκαν λαθρέμποροι να πωλούν το τσάι παράνομα για αυτούς που δεν μπορούσαν να το αντέξουν οικονομικά.

Στην προσπάθεια να ανεβάσουν τα κέρδη τους και κατά τη διάρκεια του λαθρεμπορίου, η Εταιρεία Ανατολικών Ινδιών άρχισε να εξάγει το τσάι στην Αμερική. Το αμερικανικό τσάι φορολογούνταν επίσης σε μεγάλο βαθμό και συνέβαλε στην δημιουργία του Boston Tea Party.

Το Boston Tea Party ήταν μια πολιτική διαμαρτυρίας από τους Sons of Liberty στη Βοστόνη, μια πόλη στη βρετανική αποικία της Μασαχουσέτης, κατά της φορολογικής πολιτικής της βρετανικής κυβέρνησης και της Εταιρείας Ανατολικών Ινδιών, που έλεγχε όλο το τσάι που εισάγονταν στις αποικίες.

Comments

Leave your comment

Top